Belföld

2012.03.22. 17:32

Az eddigi vállalkozás üzemeltetheti tovább a kőszegi köztemetőket

December vége óta húzódott az ügy, de csütörtök délután végre pont került a végére: a kőszegi és kőszegfalvi köztemetőket újabb öt évig az eddigi vállalkozás üzemeltetheti tovább.

Némethy Mária

A kőszegi temetők - a szép régi városi és a kőszegfalvi városrészben lévő sírkert  - üzemeltetésére kötött szolgáltatási szerződés határideje már  december végén  lejárt. Az új szolgáltatási szerződés megkötése nem ment simán, ügye egészen csütörtökig elhúzódott.

Először egyszerű meghívásos tárgyalásos közbeszerzési eljárást folytatott le az önkormányzat, de ezt később eredménytelennek nyilvánította. 

A  képviselők rendelkeztek róla, hogy az új ajánlattételi felhívást két szombathelyi és egy körmendi vállalkozásnak küldje el a polgármesteri hivatal. Határidőre azonban csak  egy ajánlattevő tett ajánlatot, ez pedig a  Vas Megyei Önkormányzat Vagyonkezelői Kft.-hez tartozó hajdani megyei temetkezési vállalat.

Ajánlatában az szerepel, hogy az első évben 3,3 millió forintért, a másodikban 3,4 millióért,  a harmadikban  3,6 millióért,  a negyedikben  3,7 millióért,  az ötödikben pedig 3.9 millió forint nettó összegért  üzemelteti  majd a temetőket. A bíráló bizottság tagjai az ajánlatot átvizsgálták, a képviselőknek javasolták, hogy a kft.-ét  nyertesként  hirdesse ki. 
A kőszegi képviselők csütörtök délután - rendkívüli ülésükön - tárgyaltak az ügyről.  Megszavazták, hogy a szombathelyi cég - amely  már eddig is, évtizedek óta  üzemeltetője  volt a két kőszegi temetőnek, -  bruttó   22.733 millió forintért gondozza, üzemeltesse újabb öt éven át  a két kőszegi sírkertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!