Belföld

2011.02.18. 16:08

Az új közoktatási törvény koncepciójáról is tárgyalt Hoffmann Rózsa és a Mazsihisz

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) székházában tett látogatásán Feldmájer Péterrel, a szervezet elnökével áttekintette az új közoktatási koncepciót és a pedagógus-életpályáról szóló törvény koncepcióját - közölte a vallási szervezet pénteken az MTI-vel.

MTI

A Mazsihisz vezetői "jelentős lépésnek tekintették, hogy egy átfogó, minden részletre kiterjedő koncepció készült, amely lehetővé teszi a magyarországi közoktatás megújítását" - áll a közleményben.

A vallási szervezet vezetői a találkozón - amelyen részt vett Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója és Schőner Alfréd, az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem rektora - külön kiemelték azokat a speciális kérdéseket, amelyek az egyházi, azon belül pedig a zsidó gyermekek nevelését, oktatását érintik.

Az államtitkár a megbeszélésen hangsúlyozta: az oktatási kormányzat elkötelezett az egyházi iskolák fejlesztése és megerősítése mellett, és amennyire lehetséges, igyekeznek a magyarországi zsidó oktatás speciális igényeit is figyelembe venni. Ahhoz azonban, hogy megfelelő anyagiakat biztosítsanak a közoktatás számára, hosszabb időre van szükség - tette hozzá.

A felek megállapodtak abban, hogy a törvény koncepciójának elfogadása után, a részletes szabályok kidolgozása során az államtitkárság kikéri a Mazsihisz véleményét is, és lehetőség szerint figyelembe veszi - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!