Belföld

2010.12.23. 13:25

Balhé a bíróságon: lökdösték és leköpték az ügyészt

Lökdöste és leköpte a Budaházy György óvadékát elutasító csütörtöki tárgyalásról távozó ügyészt a bírósági folyosón összegyűlt szimpatizánsok egy csoportja - közölte a Fővárosi Bíróság.

MTI

A közleményében emlékeztetnek arra, hogy csütörtökön nem nyilvános ülésen tárgyaltak a - csak monogrammal jelzett - Budaházy György és védője indítványáról, amelyben az előzetes letartóztatás óvadék fizetése ellenében történő megszüntetését kérték. A bíróság elutasította az indítványt, így a gyanúsított továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

"Az ülés berekesztése után a tárgyalóteremből távozó ügyészt a bírósági folyosón az összegyűlt szimpatizánsok egy csoportja lökdöste és leköpte. Ez a magatartás bűncselekményt valósít meg, amely miatt büntetőeljárásnak van helye" - közölte a bíróság.

Hozzátették: a Fővárosi Bíróság őrszolgálata "mindvégig figyelemmel kísérte a tárgyalóterem előtt várakozók magatartását", és a bírói tanács elnökének jelzésére a bíróság nyomban értesítette az V. kerületi rendőrkapitányságot. "A kiérkező rendőrök megtették a szükséges intézkedést" - tették hozzá.

Budaházy György és 16 társa ellen terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmények miatt szeptember 27-én emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. Budaházyt terrorcselekmény bűntettével, továbbá aljas indokból, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolják.

Budaházy Györgyöt október 13-án felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla egy másik ügyben, mert a bíróság szerint átlépte a szólásszabadság határait internetes írásaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!