Belföld

2010.10.21. 12:25

Bana Tibor: az őshonos kisebbség kategóriáját fogadja el az Unió!

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője parlamenti felszólalásában a kisebbségi jogokról és az őshonos etnikumok elfogadtatásáról beszélt.

Prófusz Péter

Bana Tibor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei elnöke és országgyűlési képviselője, Martonyi János külügyminiszter szavaira reflektálva elmondta: a Jobbik álláspontja szerint a kulturális sokszínűség helyett a nemzeti-etnikai kisebbségek védelmét kellene előtérbe helyezni.

A Lisszaboni Nyilatkozat kihirdetésével egy napon elfogadtak egy másik határozatot is, amelynek lényege, hogy  az unió értékei közé sorolandóak a kisebbségek jogai. Ezzel a nemzeti-etnikai kisebbségek védelme uniós alapelv lett.

Bana Tibor felszólalásában elmondta: ez a határozati javaslat csupán jelképes. A Jobbik véleménye pedig az, hogy  az őshonos kisebbségek kategóriájának elfogadtatása a tagállamok közötti ellentétek ellenére is az egyik legfőbb cél kell, hogy legyen, hiszen ez a magyar nemzet érdeke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!