Belföld

2009.08.31. 20:45

Bántalmazott nő halt meg a lakástűzben - Gyermeket mentett a szomszéd

Budapest - Egy középkorú nő vesztette életét, amikor kigyulladt a tetőtéri lakása a III. kerületi Tímár utcában hétfő délután; egy kisgyermek égési sérülésekkel került kórházba - tájékoztatta a fővárosi tűzoltóság szóvivője az MTI-t.

MTI

Molnár Péter tájékoztatása szerint a Tímár utca 22. szám alatti, háromemeletes bérház tetőterében lévő másfél szobás lakás kisebbik, galériázott szobájában keletkezett a tűz. A tűzoltók kiérkezése előtt az egyik szomszéd egy 3-4 év körüli kislányt mentett ki a lángoló lakásból az ablakon keresztül. A gyermek másod-, és harmadfokú sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.
    
Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy a kisgyerek a család tagja volt-e, egyelőre nem tudtak választ adni.
   
A tüzet eloltották, a tűzvizsgálatot megkezdték - mondta Molnár Péter. A lakástűzhöz összesen nyolc tűzoltóautót, köztük négy járműfecskendőt riasztottak.
   
Molnár Péter megerősítve az MTI információját, elmondta, hogy az elhunyt asszony testén külsérelmi nyomok látszódnak, amelyek feltehetően bántalmazástól erednek. Azt, hogy azok mikor keletkeztek, viszont csak szakértő tudja megállapítani - tette hozzá.
   
Az MTI helyszínen lévő munkatársának beszámolója szerint a rendőrség az utcát teljesen lezárta a forgalom elől, a kigyulladt házzal szemben lévő járdán több tucatnyi bámészkodó gyűlt össze. A lakás előtt több rendőrautó is megjelent. Helyszínről származó információk szerint az elhunyt asszony férjét a rendőrök egy közeli kocsmában találták meg.


Tűzoltók dolgoznak a Budapesten a III. kerületi Tímár utcában, ahol kigyulladt egy tetőtéri lakás. A tűzben egy nő életét vesztette. MTI Fotó: Kollányi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!