Belföld

2009.07.06. 10:09

Bezárja nyíregyházi gyárát a svéd Lindab

Nyíregyháza - Bezárja nyíregyházi gyárát a svéd Lindab, az intézkedés mintegy 110 alkalmazottat érint - közölte Pringle Gordon operatív igazgató hétfőn az MTI-vel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A döntéshez a közép-kelet-európai országokban tapasztalható építőipari visszaesés vezetett - hangsúlyozta írásos közleményében a cég vezető tisztségviselője. Hozzátette: a nyíregyházi gyártóüzem bezárására július végén kerül sor.

Az operatív igazgató szerint az építőipari visszaesés különösen érinti Magyarországot, Romániát és a balkáni országokat, s ezeket az államokat a nyírségi gyár szolgálta ki eddig Lindab termékekkel.

A bezárás sorsára jutó üzem dolgozói közül mintegy 110-en kapnak felmondólevelet, ugyanakkor - emelte ki Pringle Gordon - a Lindab továbbra is megtartja mérnöki és értékesítési osztályait Nyíregyházán, illetve Biatorbágyon. 
 
A közép-kelet-európai piac kiszolgálását egyébként a gyárbezárás után a cseh Lindab üzem látja majd el. Az igazgató megemlítette: "a nyíregyházi termelés megszüntetése egy igen nehéz döntés, azonban a jelenlegi gyenge piaci helyzet miatt mindenképpen csökkenteni kell a kapacitást Közép-Kelet-Európában". 

Hozzáfűzte azt is, hogy a gyár bezárási folyamata során keresni fogja a lehetőségeket, amelyekkel segítheti az érintett alkalmazottakat.

A Lindab nemzetközi csoport mintegy 5.000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 31 országában, 2008-as árbevétele 9,84 milliárd svéd korona volt. A stockholmi Nasdaq OMX Nordic tőzsdén LIAB név alatt jegyzett cég fémtermékeket és rendszereket fejleszt, gyárt és ad el az építőipari szektornak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!