Belföld

2011.10.10. 17:06

Brad Pitt fegyvereit foglalták le?

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai hétfő hajnalban csaknem száz éles lőfegyvert foglaltak le egy vecsési vámszabad területen - mondta el a TEK főigazgatója hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.

MTI

Hajdu János hozzátette: a katonai fegyverek Londonból érkeztek repülővel még szombaton a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az ismeretlen eredetű fegyverek ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda kezdett nyomozást, jelenleg a fegyverküldemény címzettjének kihallgatása folyik.

A TEK főigazgatójának tájékoztatása szerint az egyebek mellett katonai sorozatlövőket, gépfegyvereket, géppuskákat, kézi lőfegyvereket és távcsöves puskákat tartalmazó ládákat szállító repülőgép a kirakodás után azonnal elrepült. A fegyvereket vasárnap egy szállítócég eljuttatta egy vecsési vámszabad területre, ott a TEK munkatársai titkos adatgyűjtés eredményeként hétfő hajnalban lefoglalták - mondta el Hajdu János.

A tábornok újságírói kérdésre sem megcáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, hogy a fegyverek a Brad Pitt amerikai színész főszereplésével Budapesten készülő film kellékei lettek volna. Hajdu János hozzátette: két héttel az október 23-i ünnepségek előtt semmilyen éles fegyver behozatalát nem engedélyezte volna a filmforgatáshoz.

A TEK főigazgató-helyettese a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a brit rendőrséggel. Bodnár Zsolt hangsúlyozta: a fegyverek a magyar jogrend szerint nem lettek hatástalanítva.

A sajtótájékoztató után éleslövészeten mutatták be, hogy a fegyverek nem voltak hatástalanítva. A lefoglalt fegyveres ládákban lőszert nem találtak a TEK munkatársai - mondta el Hajdu János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!