Belföld

2009.05.03. 20:16

Cédulabiznisz: még mindig nem tudni, melyik párt vett ajánlószelvényt étkezési jegyért

Miskolc - Tart a nyomozás a szendrői ügyben, a borsodi településen étkezési utalványt adtak többeknek ajánlószelvényekért cserébe a szelvényeket gyűjtők áprilisban - tájékoztatta Dobi Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t vasárnap.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A választás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt az ügyben hét embert hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség - közölte Dobi Tamás, aki azt továbbra sem mondta meg, hogy melyik párt aktivistái kínáltak 500 forintos étkezési jegyet Szendrőben az európai parlamenti választási ajánlószelvényekért április 6-án és 7-én.

A nyomozás még nem fejeződött be - tette hozzá indokként. Az étkezési utalványokat helyi információk szerint azonnal levásárolták az érintettek egy helyi boltban; körülbelül száz "céduláért" kaptak utalványt. 
 
A szendrői ügyben eddig csak az SZDSZ szólalt meg. Fodor Gábor pártelnök az MTI-nek adott május elsejei nyilatkozatában úgy fogalmazott: a településről az SZDSZ egyetlen egy szelvényt sem kapott. Ugyanakkor megjegyezte: megbízta a párt borsodi szervezetét, hogy járjanak utána az esetnek, és közöljék vele vizsgálatuk eredményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!