Belföld

2009.12.22. 15:10

Csalás és okirat-hamisítás? - Nyomozás a városházán

Egy önkormányzati képviselő feljelentést tett a Veszprém Városi Rendőrkapitányságon, ugyanabban az ügyben megtette azt a polgármesteri hivatal is, a rendőrség csalás bűntettének alapos gyanúja miatt nyomoz.

zaol.hu

Csalás és okirat-hamisítás miatt feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen Veszprém város címzetes főjegyzője, Büki Szilvia a múlt héten a megyei rendőr-főkapitányságon - közölte Hartmann Ferenc, a városi közgyűlés szocialista frakcióvezetője kedden sajtótájékoztatón. A politikus a jegyzőtől kért iratbetekintés engedélyezését követően nézhette meg a rendőrségnek címzett levelet és annak mellékletét.

Hartmann Ferenc elmondta: az ügyre úgy derült fény, hogy az egyik pénzintézet egy szabad felhasználású hitel nemfizetése miatt az önkormányzathoz fordult. 

A szocialista politikus a látott dokumentumok alapján azt állította, hogy hamis a törlesztőrészletek levonása érdekében a banknak kiállított, Hudvágner Tamás fideszes önkormányzati képviselő nevére szóló munkáltatói igazolás, mert egy önkormányzati képviselőnek tiszteletdíja van és nem munkabére, továbbá a levélre ráhamisították a polgármesteri hivatal bélyegzőjét és az önkormányzat egyik irodavezetőjének az aláírását is.

Hartmann Ferenc úgy véli: miután az ismeretlen tettes Hudvágner Tamás érdekében követett el közokirat-hamisítást, a jobboldali szavazók is minden bizonnyal azt várják az érintettől, hogy álljon a nyilvánosság elé és tisztázza az ügyet, mert ez elemi érdeke Veszprém önkormányzatának is.

Mazák György szocialista képviselő hozzátette, hogy a Hudvágner családhoz köthető a veszprémi Dózsa téri bevásárlóközpont megvalósítására kötött önkormányzati előszerződés, amelynek intézése közben Hudvágner Tamás "elfelejtette" bejelenteni érintettségét, s a fideszes képviselő családjának másik vállalkozása, a Benzinklub Kft. szintén erősen vitatott körülmények között kötött megállapodást a veszprémi önkormányzattal egy helyi parkolóház megépítésére.

A Veszprém Megyei Naplónak a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, másfél hete egy magánszemély, dr. Hudvágner Tamás feljelentést tett, a tények pontosítása végett a rendőrség feljelentés-kiegészítést rendelt el.

Dr. Váradi Piroska közölte, Hudvágner Tamás feljelentése után, de azzal nagyjából egy időben ugyanebben az ügyben a veszprémi polgármesteri hivatal is feljelentést tett. Ezt követően, hozzávetőlegesen egy hete a Veszprém Városi Rendőrkapitányság az ügyben nyomozást rendelt el, csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

Időközben az alábbi nyilatkozatot kapta a Veszprém Megyei Napló dr. Hudvágner Tamástól:

Alulírott dr. Hudvágner Tamás a nevemmel történő jogtalan visszaélésről 2009. december 14-én szereztem tudomást Debreczenyi János polgármester úrtól.
Az ügyben magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt ugyanezen a napon feljelentést tettem a Veszprém Megyei Rendőrkapitányságon. Bízva az igazságszolgáltatás hatékony munkájában, meggyőződésem, hogy mielőbb lehetőség nyílik jóhírnevem tisztázására.

Tisztelettel:
dr. Hudvágner Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!