Belföld

2012.02.21. 11:21

Derült, napos idő várható

A hideg napok után kellemes, napsütéses órákra számíthatunk az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint.

MTI

Kedden derült, napos idő várható, majd éjszaka délen és keleten több helyen köd képződik. Szerdán is az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de az Alföldön helyenként tartósabban ködös, felhős területek is lehetnek. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

 

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 5 és 10 fok között, de a tartósan ködös, felhős területeken kevéssel 5 fok alatt valószínű.

Az időjárási helyzet Európában

Az Atlanti-óceántól Közép-Európán át egészen az Urálig nyugat-keleti tengelyű anticiklon húzódik. Nagy területen kevés a felhő, eseménytelen az idő. A magasnyomástól északra ciklonok vonulnak nyugatról keletre; gyakran változik a felhőzet, eső, zápor, északon, északkeleten havazás, hózápor fordul elő, északkeleten az élénk, néhol erős szél hófúvást is okoz. A tél már kissé az Urál előterében is szelidült, a maximumhőmérséklet már kevesebb helyen marad -10 fok közelében. Ugyanakkor az említett anticiklontól délre van a kontinensen a legmelegebb; a Földközi-tenger középső medencéjében, a Pireneusi-félszigeten 14, 18 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását is a magasnyomás alakítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!