Belföld

2011.01.21. 12:20

Deutsch a Facebookon: elég volt a hazugságokból

Deutsch Tamás csatlakozik a Facebook közösségi portálon indított Elég a hazugságokból néven indított csoporthoz, és erre bíztat minden magyar szabadságszerető embert; azt szeretné, ha ennek a kezdeményezésnek a kapcsán is megmutatnák az emberek, hogy Magyarországon sajtó- és véleménynyilvánítási szabadság van.

MTI

A politikai hazugság megöli az emberek egyéni és közösségi szabadságát – jelentette ki pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője. Közölte: ő maga is szeretne a magyar polgárok szabadságát megerősíteni szándékozó, annak garanciát adó kezdeményezésekben részt venni, ezért csatlakozik a Facebookon indított Elég a hazugságokból néven indított csoporthoz.

Az oldalon az "ELÉG! Elég abból, hogy a szocialisták az ország ellen uszítják a külföldieket. Csatlakozz, ha úgy gondolod, hogy ELÉG a hazugságokból! EL A KEZEKKEL MAGYARORSZÁGTÓL!!!!!" szöveg található.

Deutsch Tamás minden magyar demokratát, minden szabadságszerető embert, férfit és nőt arra invitál, hogy csatlakozzon ehhez az oldalhoz. "Legyen ez az oldal a magyar szabadság oldala a Facebookon" - fogalmazott, hozzátéve: azt szeretné, ha néhány hónap alatt legalább egymilliónyian csatlakoznának a csoporthoz és ez lenne a magyar nyelvű Facebook világában a legnagyobb közösség.

Arra szólított fel, hogy ennek a kezdeményezésnek a kapcsán is mutassák meg, Magyarországon sajtó- és véleménynyilvánítási szabadság van.

A képviselő a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy "tényleg elég volt már azokból a hazugságokból", amelyeket nap, mint nap lehet Magyarországon is tapasztalni szocialista és volt szabad demokrata politikusoktól. 

"Nagyon izgalmas, hogy most hirtelen Gyurcsány Ferenc mennyire demokratából lett varrva" - folytatta a politikus, aki - mint mondta - nem nagyon emlékszik a volt kormányfő mély demokratikus elkötelezettségére azokból az időkből, amikor még miniszterelnök volt, akkor ugyanis "közvetlen politikai utasításra, olyan politikai utasításra, amelyhez személyesen Gyurcsány Ferencnek is van köze" az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulójára emlékező békés emberekre "rendőri erőszakot vezényeltek". 
 
Megjegyezte, arra sem emlékszik, hogy Mesterházy Attila Gyurcsány Ferenc politikai államtitkáraként kiállt volna az ellen, hogy Zuschlag János hogyan intézte az ügyeit.

A kormányzati hatalom szintjére emelt hazugságok hatalmas károkat okoztak az országnak és az abban élőknek - értékelte. Kiemelte, hogy a XXI. század elején a gazdaság európai összehasonlításban is gyarapodott, a munkanélküliség és az ország adóssága pedig csökkent, de utána a hatalom hazugságai miatt ez a tendencia megfordult.

Más témára áttérve Orbán Viktor strasbourgi fellépését határozottnak nevezte. Szerinte a kormányfő felszólalása alatt legalább két okból jó volt magyarnak lenni az Európai Parlament üléstermében. Mint mondta, van jelentősége annak, hogy a magyarok, sok évtizednyi diktatúra után, amikor ki voltak rekesztve Európa szabadságszerető népeinek a közösségéből, most végre a kormányfő személyén keresztül ott lehetnek az újra egységes Európában és első alkalommal Magyarország lehet az unió soros elnöke.    Hangsúlyozta, örül neki, hogy Orbán Viktor szólalt fel az EP-ben, de bárki lett volna a magyar miniszterelnök, ez akkor is egy örömteli pillanat lett volna.

A másik okként azt mondta, hogy a vita végén nem történt más, minthogy a magyar kormányfő olyan módon, olyan tartalommal és érveléssel fogalmazott az EP-ben, amilyennel korábban a német kancellár, a francia elnök vagy a brit miniszterelnök megnyilvánult. 

Deutsch Tamás hangsúlyozta, hogy az EU egyenjogú és egyenrangú tagállamok közössége. Hozzátette, hogy Magyarország nem kicsi, hanem egy átlagos méretű tagállam, ezért a hasonló nagyságú uniós országok ott lévő képviselőinek felszabadító volt ez az érzés, hogy "lehet őszintén, nyíltan, határozottan saját magad igazságába vetett hittel megszólalni az Európai Parlamentben és nem kel évtizedek óta megírt szerepkönyvek, forgatókönyvek jegyében az ilyen méretű tagállamok első számú vezetőinek fülüket, farkukat behúzva úgy tenniük, mintha nekik egyébként nem lennének nemzeti érdekeik".

Egyúttal kijelentette, sértő azt állítani, hogy ami Magyarországon történik, az azt mutatja, hogy a magyar polgárok közössége megint olyan politikai rendszert működtet, amely miatt a diktatúra felé sodródik az ország.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!