Belföld

2017.02.07. 16:14

Diáklánnyal való viszony miatt jelenthették fel? - Úgy tudjuk: házasság lehet a szerelemből

A feljelentés ténye biztos és megerősíti azokat az információkat, amelyek szerint egy fiatalkorú lánnyal folytatott viszonya miatt mondott le a körmendi alpolgármester.

Vas Népe

Nyílt titok volt a viszony a diáklány és az 56 éves Szabó Ferenc között - legalábbis többen ezt mondták a Vas Népének. Sőt, van, aki szerint házasság lehet a szerelemből, amely a 16 éves lány szülei előtt tavaly karácsonykor lett világos. Úgy tudni, hogy csetelt, az interneten csevegett a lány a férfival, de figyelmetlen volt a lány és az édesapja olvasta el Szabó üzenetét. Akkor pattant ki a kapcsolat, szenteste szembesültek a viszonnyal a szülők.

Az apa, azt mesélték, azonnal felelősségre vonta Szabót, aki házassági ajánlattal válaszolt: megkérte a 16 éves lány kezét, azzal, hogy megvárja amíg nagykorú lesz, és leérettségizik. Sokak szerint nem új a szerelem: már a diáklány általános iskolás korában kezdődött, vagyis akkor, amikor még kiskorú volt - vélhetően ez áll a rendőrségi feljelentés hátterében. Volt, aki szerint nem is a lány szülei a feljelentők, ők megbékéltek volna a viszonnyal. Hanem az apa egy rendőr ismerőse gondolta úgy, hogy felelősségre kell vonni Szabót - erről természetesen a rend-őrség nem adhat tájékoztatást.

Az biztos, hogy Szabó Ferenc már nem alpolgármester: lemondott a 19 éve viselt tisztségéről, de képviselőként tovább dolgozik a körmendi testületben, választókerületét azonban nem a Fidesz-KDNP frakció tagjaként, hanem függetlenként képviseli.

Lemondott a KDNP-ben betöltött szervezeti tisztségéről is Szabó Ferenc. Az alpolgármesteri tisztségről való lemondása okaként elsősorban kutatói munkáját nevezte meg, és említette azt is, hogy „magánéleti problémái” adódtak. Úgy tudni, már elköltözött a feleségétől, nem is Körmenden lakik már, hanem az egyik szomszédos faluban.

Kerestük Szabó Ferencet telefonon, egyelőre nem értük el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!