Belföld

2007.05.19. 02:29

Diákok francia tánca

Szombathely - Minden bizonnyal Guinness-rekord lett az Európai Quadrille Fesztivál idei attrakciója: negyvenezer diák táncolt együtt Európa ötven városában tegnap délben. A szombathelyi Fő téren 316 középiskolás diák csatlakozott az akcióhoz.

Merklin Tímea

A diákok nemcsak közvetlenül szerettek volna benne lenni a rekordban, hanem közvetve is: legalább akkora rajongótábora volt a szinkrontáncnak, mint amekkora nézőközönsége, és mint ahányan táncolták. Sok-sok diák jött ki a Fő térre, hogy megnézzék társaikat ebben a mutatványban; akadt tanár, aki az óráját elengedve együtt sétált a tanítványaival a forgatagban. A fesztivál egyébként nemcsak a Guinness-rekord jegyében zajlott, a középiskolások érettségiző, végzős társaiknak ajánlották táncukat. Ezért még mielőtt belefogtak volna, felhangzott a Gaudeamus igitur kezdetű ballagási dal, aztán a polgármester a sípjába fújt, és felröppent a zene szárnyán a Denevér. A szervezők pedig, hogy igazán örüljenek a gyerekek a részvételnek, szponzorokat gyűjtöttek, és a tánc után sorsolást rendeztek: a környező kávéházi teraszok megvendégelték a nyertes quadrille-köröket.

Az európai szinkrontánc részt vevő iskolái voltak: Kanizsai, Hefele, Szentgyörgyi, Művészeti, Savaria, Horváth Boldizsár, Gépipari, Puskás, Élelmiszeripari. De itt voltak a Paragvári végzősei is, és egy kisebb csoport Oberwartból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!