Belföld

2017.06.26. 12:42

Egyre kevesebben szívják a vérünket: folytatódik a szúnyoggyérítési program

Folytatja a központi szúnyoggyérítési programot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Ezen a héten Fejér, Győr-Moson-Sopron, Vas, Baranya, Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében, valamint Budapesten irtják a rovarokat - tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Mukics Dániel közölte: a június elején kezdett központi szúnyoggyérítési programban eddig 263 ezer hektárt kezeltek a szakemberek, 566 település körzetében végeztek irtást.

Ha az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 67 ezer hektáron, 290 településen permeteznek majd - tette hozzá.

A múlt héten pótolták az időjárás miatt a Balaton térségében elmaradt kezeléseket is, ugyanakkor hétfőtől Dunaújváros térségében már a második teljes körű kezelésre lesz szükség, és ugyanez a helyzet Komáromban és környékén is.

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a rovarok ellen.

Az önkormányzatok önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - jelezte Mukics Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!