Belföld

2012.10.12. 06:52

Ellenzék, haptákba!

Azzal, hogy Bajnai Gordon visszatér a politikába és a Milla (Egymillióan a magyar sajtószabadságért) formális szervezetté alakult, továbbá hogy ők ketten most összepacsiznak, bizony, új erő alakult ki az ellenzéki oldalon.

Fröhlich András

A Milla tényleg tömegeket képes megmozgatni, van tehát bázis, Bajnai kormányzóképességét pedig még Orbán Viktor is elismerte, amikor korábban egy német lapnak adott interjúban a magyar válságkezelést dicsérte. Ám ők ketten csak sokan lehetnek, elegen nem. A kormány leváltásához kell az MSZP, az LMP, a DK is. Márpedig másfél évvel a választások előtt minden érintett az orrát húzza a másik nevének hallatán. A Millának csak egy megújult MSZP felel meg, a mostaniból nem kérnek. A DK megosztott. Gyurcsány Ferenc szerint Bajnai végzetes stratégiai hibát vét azzal, hogy összebútoroz a Millával, ám párttársai közül néhányan ott lesznek az emelvény előtt, amelyen Bajnai Gordon mond beszédet október 23-án. Az LMP a bázisdemokráciát építi, tökéletesen közvetíti belső feszültségeit, szándéka egy esetleges ellenzéki összefogásra kifürkészhetetlen. Márpedig dönteni kell, az ellenzéki miniszterelnök-jelölt immár megvan, s 23-án a vezényszó is elhangzik majd: ellenzék, haptákba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!