Belföld

2011.03.13. 12:36

Előzetesbe került a vendéglátó, nem megy Kövér Kézdivásárhelyre

Vendéglátója őrizetbe vétele miatt elmarad Kövér László házelnök kézdivásárhelyi ünnepi programja.

MTI

Kövér László, az Országgyűlés elnöke részt vesz a 2011. március 15-i állami ünnepségeken - tájékoztatta Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke közleményben vasárnap az MTI-t.  Az eredeti program szerint a házelnök kedden, erdélyi útjának befejező napján a kézdivásárhelyi rendezvényekre látogatott volna. Altorjai Anita az MTI-megkeresésére elmondta, azért módosul a házelnök programja, mert előzetes letartóztatásba helyezték Kézdivásárhely polgármesterét.

Rácz Károly polgármestert a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) kenőpénz elfogadásának gyanújával vette őrizetbe pénteken; a DNA közleménye alapján a szekelyhon.ro hírportál azt írta, szombaton a Kovászna Megyei Törvényszéken indítványozták előzetes letartóztatását.
   
Kövér László eredeti programja szerint a házelnök négynapos erdélyi útjának befejező napján, kedden az erdélyi Kézdivásárhelyen részt vett volna az Állampolgársági Tájékoztató Iroda avatásán, majd a helyi március 15-i rendezvényeken, és beszédet mondott volna a Gábor Áron-szobornál.
   
Kövér László szombaton Marosvásárhelyen átvette a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által alapított Gábor Áron-díjat. Az Országgyűlés elnöke vasárnap Kolozsváron folytatja programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!