Belföld

2012.04.25. 08:59

Előzetesben a győri kettős gyilkosság gyanúsítotja

Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság szerda reggel azt a 34 éves helybeli férfit, akit a vasárnap délelőtti kettős gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak; a végzés nem jogerős.

MTI

A döntés meghozatala után Faragó Péter, a gyanúsított ügyvédje újságíróknak nyilatkozva azt mondta: ő, és védence is megfellebbezte a határozatot; álláspontjuk szerint a lövések jogos védelmi helyzetben dördültek el.

P. Lajos jogi képviselője újságíróknak nyilatkozva azt közölte: a nyomozás feladata lesz feltárni, mennyiben valósult meg ez a helyzet, azt azonban elmondta, hogy a későbbi áldozatok az ügyfelét és annak családját érintő súlyos fenyegetéseket tettek. Kérdésre válaszolva jelezte: a férfit - aki eddig fogdában volt - a nap folyamán szállítják át büntetés-végrehajtási intézetbe.

Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője azt közölte: a több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsított férfit, aki beismerő vallomást tett, azért helyezte a bíróság előzetes letartóztatásba, mert a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

"Megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén, a tanúk befolyásolásával vagy más módon megnehezítené a bizonyítási eljárást" - tette hozzá, jelezve: a fellebbezések miatt a döntés nem jogerős.

A gyanúsított a rendőrség korábbi közlése szerint, vita után, sörétes fegyverével sebzett halálra két embert. A Bercsényi-ligeti vendéglátóhely tulajdonosa haragos viszonyban volt áldozataival, akik szombat este többekkel az ő presszójában szórakoztak. Hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány hangoskodó tagját. A két későbbi áldozat emiatt ment vissza vasárnap délelőtt "felelősségre vonni" a presszóst, aki az utcán lőtte meg őket engedéllyel tartott puskájával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!