Belföld

2011.06.09. 11:36

Erdélyi klinikán gyógyulhat a szombathelyi lány

A Vasivíz Zrt. nyolcszáz eurós támogatásából és egyéb felajánlásokból gyógyulhat a szombathelyi IPC-s beteg lány Erdélyben. Takács Szandra nemrégiben harmadik helyezett lett egy olaszországi parasportversenyen.

Vas Népe

Takács Szandra a szombathelyi Aranyhíd Nevelési-Oktatási Központ 12 . osztályos tanulója, IPC-s beteg. Behajlított csípő- és térdizületekkel, nagyon nehezen jár, beszéde nehezen érthető. Az iskola egyik legszorgalmasabb tanulója, kitartása példaértékű. Idén végezte el a számítógépes adatrögzítői szakmát. A diák évek óta jár gyógylovaglásra, melyet olyannyira megkedvelt, hogy nemrég egy olaszországi parasportversenyen is részt vett, ahol harmadik helyen végzett.

Májusban egy budapesti tanácskozáson – az V. Fizikoterápiás Szakdolgozók Egyesületének Kongresszusán - a szombathelyi intézmény dolgozója, Horváthné Cseh Éva bemutatta Szandra terápiás fejlesztését, végigkísérve a fiatal felnőtt életútját. Az előadásra felfigyelt egy marosvásárhelyi magánklinika magyarországi képviselete, és egy szakorvosokból álló team felajánlotta Szandra intenzív térítésmentes rehabilitációját. A háromhetes kezelés ideje alatt Szandra számára egy felnőtt segítő alkalmazása is szükséges, azonban a vendéglátók a segítő tartózkodásának költségeit már nem tudják viselni.

Horváth Róbert, az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Központ igazgatója a napokban megkereste dr. Puskás Tivadart, Szombathely polgármesterét, közbenjárását kérve egy támogató felkutatására. A város vezetőjének kérése meghallgatásra talált: a Vasivíz Zrt. megbízott vezérigazgatója kedden döntött a mintegy 800 eurónyi támogatás megadásáról. E szponzoráció segítségével, valamint a szombathelyi Zonta klub 20 éves jubileumi ünnepségén összegyűlt felajánlást felhasználva Szandra és kísérője ma elutazhatott az erdélyi gyógykezelésre.

Szandráról, a szombathelyi intézményről, az alkalmazott terápiáról és a rehabilitációs gyógykezelésről film is készül, melyet később a helyi és a kereskedelmi tévék is bemutatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!