Belföld

2011.05.05. 07:12

Érettségi 2011: rendben lezajlottak az angol írásbeli vizsgák

Rendben lezajlottak az angol érettségi írásbeli vizsgák emelt és középszinten egyaránt csütörtökön országszerte, a vizsgákat rendkívüli esemény nem zavarta meg - közölte az Oktatási Hivatal.

MTI

Középszinten 1187 helyszínen 58.521-en, emelt szinten 88 helyszínen 6194-en vizsgáztak angolból. Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből állt.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc volt. Az első részre ("olvasott szöveg értése") 60 perc, a másodikra, a "nyelvhelyesség" feladatsor megoldására 30 perc állt rendelkezésre. A szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következett, végül pedig az "íráskészség" feladatsora, amelynek megoldására 60 percet kaptak a diákok.

Az emelt szintű írásbeli vizsga időtartama 240 perc volt. A vizsgán az említett összetevők szerepeltek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható idő 70, 50, 30, illetve 90 perc volt.

Az íráskészség vizsgarész esetében a diákok a feladatok megoldásához mindkét szinten használhattak nyomtatott szótárt (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem volt használható).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!