Belföld

2012.06.29. 18:12

Érettségi: befejeződtek a középszintű szóbeli vizsgák

Befejeződött a középszintű szóbeli érettségi vizsgák kéthetes időszaka pénteken a középiskolákban.

MTI

Az írásbelik május 25-én fejeződtek be; az Oktatási Hivatal (OH) korábbi közlése szerint a tanév rendjében meghatározott 16 nap alatt 1210 vizsgahelyszínen 136546 érettségiző tett írásbeli vizsgát.

A mostani érettségi szezonban 181 tárgyból tartottak középszintű vizsgákat a középiskolákban a helyi bizottságok előtt. Az emelt szintű szóbeliken június 13-ig 36868 vizsgát tartottak 148 helyszínen, 2454 tantárgyi bizottság előtt.

Az érettségizők emelt szinten 65-féle vizsgatárgyat választottak, ezen tárgyak mindegyikéből volt szóbeli vizsga is. Az emelt szintű vizsgákat a fővárosi és a 19 megyei kormányhivatal szervezte. Az emelt szintű szóbeli tételeket az OH készíttette el, és a kormányhivatalok közreműködésével juttatta el a háromfős tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervező kormányhivatal bízta meg.

A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelő lapon külön-külön értékelte, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tettek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minősítésére.

A tantárgyi bizottság egyéni osztályozóívet állított ki minden vizsgázóról, azt a vizsgaszervező kormányhivatal megküldte az illetékes vizsgabizottságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!