Belföld

2012.06.18. 08:50

Érettségi: megkezdődtek a középszintű szóbeli vizsgák

Hétfőn megkezdődtek a középszintű szóbeli érettségi vizsgák, június 29-ig csaknem 340 ezer szóbelit tartanak a vizsgabizottságok előtt.

MTI

Az Oktatási Hivatal (OH) hétfői, MTI-hez eljuttatott összegzése szerint a középszintű érettségik szóbeli vizsgáit június 18. és június 29. között - a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott nap(ok)on - bonyolítják le.

A szóbeli vizsgák az érettségi vizsgabizottságok előtt zajlanak. Ebben az időszakban 1210 helyszínen, 3616 vizsgabizottság előtt csaknem 340 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartanak.

A bizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét.

A vizsgázó, a kiskorú vizsgázó szülője a vizsgabizottság döntése ellen - az eredményhirdető értekezletet követő három munkanapon belül, kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással - törvényességi kérelmet nyújthat be az iskolán keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve.

A tavaszi írásbeli érettségi vizsgák május 25-én fejeződtek be; az OH akkori közlése szerint a tanév rendjében meghatározott 16 nap alatt 1.210 vizsgahelyszínen 136.546 érettségiző tett írásbeli vizsgát. Ezt követték az emelt szintű szóbelik június 13-tól; 36.868 szóbeli vizsgát tartottak, 148 helyszínen, 2.454 tantárgyi bizottság előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!