Belföld

2011.08.26. 13:52

Ezer embert küldhetnek el a honvédségtől

Az irányításban dolgozó katonai titkosszolgálatok és az összhaderőnemi parancsnokságok dolgozóival együtt mintegy 3500 ember 30 százalékát érinti az az "ésszerűsítés", melynek következtében részben nyugdíjba mennek, részben átirányítással új helyre kerülnek, részben kiválnak a rendszerből és a szabad munkaerőpiacon helyezkednek el az érintettek - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

MTI

A tárcavezető megjegyezte, hogy a személyi szintű döntések meghozatala most kezdődött el. Hende Csaba hangsúlyozta: katonai képességekről nem mondanak le, de ésszerűsítésre szükség van, és az elmúlt évtizedekben megnövekedett bürokráciát meg kell szüntetni, ezért még az idén "nagy mértékű szervezeti változások" lesznek a Magyar Honvédségnél.

A Népszava pénteki számában azt közölte: információik szerint elsősorban azoktól válnának meg, akiket szolgálati nyugdíjba lehet küldeni, vagyis van 25 év szolgálati jogviszonyuk.

A Népszava azt írta, hogy értesülésüket több helyről is megerősítették. A szaktárca azonban tagadta, hogy "1000 embert szolgálati nyugdíjba küld", bár az elbocsátásokat ez az állítás nem cáfolja - olvasható a lapban.

Az ügyben az MTI is kereste a Honvédelmi Minisztériumot, de egyelőre nem kívántak nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!