Belföld

2012.04.18. 11:05

Fiatalok ölhettek a soproni lövészklubban

Három, 19 és 20 év közötti fiatalembert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy kedd este részt vettek két középkorú férfi lelövésében egy soproni lövészklubban. A gyanúsítottakat szerda reggel fogta el a rendőrség.

Vas Népe

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a három, 19 és 20 év körüli férfi a helyszínről elrabolt fegyverekkel további bűncselekményeket akart elkövetni, így a rendőrség a gyors elfogásuknak köszönhetően további bűncselekményeket előzött meg.    

A szóvivő elmondta, hogy az ügy részleteiről a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tart a rendőrség budapesti székházában.    

A keddi gyilkosság egyik áldozata a lövészklub 53 éves elnöke, a másik a férfi 43 éves ismerőse. Garamvölgyi László elmondta, kedd este tíz órakor érkezett bejelentés a soproni rendőrkapitányságra hozzátartozóktól arról, hogy egy 43 éves helyi férfi egy, a lövészklub vezetőjével történt találkozóról nem ért haza, és nem tudnak róla semmit.    

A soproni rendőrök a helyszínen két halottat találtak, az egyik a keresett 43 éves férfi, a másik pedig a lőtér 53 éves vezetője. Megállapították, hogy a gyilkosok több lövéssel végeztek az áldozatokkal, és azt is, hogy a lőtérről három lőfegyvert és lőszereket vittek el.    

A soproni kapitányság ekkor jelentette az esetet az országos rendőrfőkapitánynak, aki azonnal a helyszínre irányította a készenléti rendőrség bevetési századát. A szóvivő ezt azzal indokolta, tartani lehetett attól, hogy az elvitt éles lőfegyverekkel újabb bűncselekményeket követhetnek el.    

Elmondta, a nyomozás során azt állapították meg, hogy valószínűleg kedd este 18.40 és 19.10 között történt mindkét gyilkosság a lőtéren.    

A feltételezések szerint az 53 éves lőtérvezető egyedül tartózkodott a helyszínen, amikor két fiatalember jelent meg azzal, hogy lőni szeretnének; egyiküket ismerhette, mert a lövészklub tagja volt. A két fiatalembernek volt egy harmadik társa is, ő kint várakozott.    

Garamvölgyi László arról nem tudott beszámolni, hogy a gyilkosságot milyen módon követték el, de jelezte, hogy az "látszólag minden ok nélkül" történt. Az elkövetők éppen a holttestet akarták eltüntetni, amikor a megbeszélt találkozóra a lövészklubba érkezett a 43 éves férfi. A fiatalemberek ekkor őt is lelőtték, majd a fegyverekkel és több tízezer forint zsákmánnyal elmenekültek.    

A szóvivő elmondta, jelenleg is tart a három gyanúsított kihallgatása, akiket a kedd este elrendelt "klasszikus forrónyomos" üldözés során sikerült elfogni szerda reggel 9 órakor Sopronban. Hozzátette: a gyanúsítottak közül ketten helyiek, és valamennyien büntetlen előéletűek.    

Garamvölgyi László azt hangoztatta, hogy a nyomozás során olyan bizonyítékokat sikerült beszerezni, ami a gyanúsítottak őrizetbe vételét megalapozza. "Személyi és tárgyi bizonyítékokkal rendelkezünk" - fogalmazott.    
A szóvivő profinak mondta a nyomozást, melyben negyven nyomozó vett részt. Jelezte: az "egész felderítés" a megyei rendőr-főkapitányság kizárólagos érdeme. Hozzátette azt is, hogy a megyében kilenc éve nincs felderítetlen gyilkosság.

Elfogták a kedd éjjeli soproni kettős gyilkosság feltételezett elkövetőit - értesült rendőrségi forrásból az MTI szerdán.

Három fiatalembert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy kedd este részt vettek két ember lelövésében egy soproni lövészklubban. A gyanúsítottakat szerda reggel fogta el a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Garamvölgyi László azt mondta, a három, 19 és 20 év körüli férfi a helyszínről elrabolt fegyverekkel további bűncselekményeket akart elkövetni, így a rendőrség a gyors elfogásuknak köszönhetően további bűncselekményeket előzött meg. A szóvivő az ügy részleteit nem ismertette, mint mondta, arról a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtt sajtótájékoztatót tart a rendőrség budapesti székházában.

A keddi gyilkosság egyik áldozata a lövészklub 53 éves elnöke, a másik a férfi 43 éves ismerőse.

Előzmények:

A kisalfold.hu úgy tudja, hogy a soproni Anger réti sporttelepen a helyi lövészklub vezetőjét és egy másik embert öltek meg ismeretlenek.

A kisalfold.hu információi szerint a tettesek a gyilkosság után a helyszínről pénzt és a fegyvereket is elvittek magukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!