Belföld

2012.03.14. 14:42

Főügyészség: nincs vizsgálat a Damu-ügyben

Cáfolta a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy vizsgálatot indítottak volna annak az állampolgári bejelentésnek a tartalma miatt, amely szerint családi vagy rokoni kapcsolat lehet a Damu Roland sorozatszínészt szeptemberben elítélő volt bírónő, Szabó Noémi és az ügy sértettje, a színész volt barátnője között.

MTI

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Magyar Nemzet szerdai számában megjelentekre az MTI-nek úgy reagált: mivel a bejelentés semmilyen konkrétumot nem tartalmazott, továbbá nem merült fel gyanúra okot adó adat, a dokumentumot tájékoztatási céllal megküldték a büntetőügyben másodfokon eljáró Fővárosi Főügyészségnek.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére azt közölte, hogy mivel folyamatban levő bírósági eljárásról van szó, és a jelzés bíróságot érint, abban a bíróság jogosult eljárni.

Damu Roland erőszakos közösülés, súlyos testi sértés kísérlete és személyi szabadság megsértése miatt indított perében a jövő héten hoz határozatot másodfokon a Fővárosi Törvényszék.

Tavaly szeptemberben első fokon hat év börtönre ítélte és ugyanennyi időre eltiltotta a közügyektől Damu Rolandot a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A Blikk korábban arról számolt be: egy a Központi Nyomozó Főügyészségre érkezett bejelentés szerint Szabó Noémi, a Damut első fokon hat évre ítélő bírónő a sértett előző vagy mostani férjének unokatestvére. A Magyar Hírlapnak múlt héten Kónya István, a Kúria büntetőkollégiumának vezetője úgy nyilatkozott: csak közeli rokonság lehet olyan kizáró ok, amely miatt a perben eljáró bírónak elfogultságot kell bejelentenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!