Belföld

2017.07.26. 07:47

Visszajáró lehetett a kutyabántalmazó Gencsapátiban

Gencsapáti – Orális szexuális aktust folytatott éppen egy kan kutyával a férfi, amikor a gencsapáti kutyamenhely tulajdonosa tetten érte. Rendőr is látta a hétfő este történt esetet. Visszajáró lehetett az aberrált férfi.

Bakos Ágnes

ESET

A Szombathelyi Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit. Tekintettel arra, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó, bővebb felvilágosítást nem áll módomban adni – ezt válaszolta megkeresésünkre Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője. A kérdés az volt: pontosan mi történt hétfőn este Gencsapátiban.

Az biztos, hogy a kutyamenhelyhez vonultak az egyenruhások, Ferenczi Endre, a telep tulajdonosa riasztotta őket, miután tetten ért egy aberrált férfit, aki éppen egy kan kutya alatt feküdt meztelenül. Orális szexuális aktus folyt éppen, erről fényképeket készített Ferenczi Endre – de még a kiérkező rendőr is láthatta, mi történik a telepen.

Ferenczi Endre elmondta, hogy a rendőrök üldözték a meztelenül menekülő férfit, de eltűnt.

Az autója, a ruhája és az iratai ott voltak a telep mellett – vagyis feltehetően hiába menekült, a nyomára bukkannak, vagy már el is fogták a rendőrök.

Ferenczi Endre

RÉGÓTA

Nem ez lehetett az első „látogatása" az aberrált férfinak. Ferenczi Endre hónapok óta tett közzé kétségbeesett beszámolókat hívatlan látogatókról, rongálókról. Több esetben látszott: megütötték, bántalmazták a kutyákat. Összeengedték az ebeket, azok egymásra támadtak. Azt mondta, legalább január óta visszajárt feltehetően ugyanez a férfi.

Hogy mi lehetett a rongálások, kerítésátvágások és kutyasérülések indítéka, az eddig nem volt világos. Endre többször arra gondolt, hogy a lejáratás a cél: hiszen a rongálásokról, a kiborított vizes tálakról, az összeengedett, megsérült kutyákról többször készültek fotók, amelyekkel aztán „szembesítették", hogy micsoda állapotok vannak a telepen. Nem tudott mást gondolni: ellene szól a támadás, hogy hibáztathassák – hiszen közben az biztos volt, hogy ő maga és a munkatársai nem bántják a kutyákat.

A hétfő esti tettenérés sok mindent tisztáz: hiszen megvan a visszajáró rongáló, kutyabántalmazó. Az nem volt világos, hogy miért vitt rendszeresen édességet, például madártejet és tejszínhabot a betörő.

A látogatások valódi oka, indítéka senkinek meg sem fordult eddig a fejében – mondta Ferenczi Endre. Ilyen esettel még nem találkozott.

VÉLETLEN

Hónapok óta látszottak a telepen a látogató „nyomai", de tetten érni eddig nem sikerült. Ferenczi Endre szerint azért, mert rendszertelenül érkezett.

Volt, hogy három héten át „nyugalom" volt a telepen, nyoma sem volt betörésnek, rongálásnak. Aztán volt olyan hét is, amikor többször volt kerítésátvágás, összeengedték a kutyákat. Most gyakorlatilag csak a szerencsén múlt a tettenérés. A telep nem folyamatosan őrzött, lakott területen kívül esik, a 87-es főút mellett. Ferenczi Endre és munkatársai természetesen naponta kijárnak: a kutyák etetése, a takarítás miatt, meg persze napközben várják az örökbefogadókat.

Este nyolc óra körül már szoktak kint lenni – ez az este volt a kivétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!