Belföld

2009.09.10. 20:17

Gyanús pakkot kapott a postai főnök: nem volt robbanószerkezet a csomagban

Békéscsaba - Egy speciális, erre a célra rendszeresített eszközzel "hatástalanították" a tűzszerészek azt a csomagot, amelyet még csütörtök kora délután adott át egy ismeretlen nő Orosházán az egyes számú postahivatalban; a csomag nem tartalmazott robbanószerkezetet - közölte az MTI-vel a rendőrség

MTI

A postahivatalban egy 60-65 év körüli, 160-165 centiméter magas nő jelent meg fél egykor és a kezében hozott csomagot átnyújtotta az egyik alkalmazottnak azzal, hogy adja át főnökének, majd távozott. A dolgozók gyanút fogtak és értesítették a rendőrséget, akik a személy- és vagyonbiztonság érdekében kiürítették a postát, a mellette lévő bank épületét, a környező lakásokat és értesítették a tűzszerészeket. A szakemberek megérkezésüket követően megvizsgálták a csomagot, majd a már említett berendezés segítségével "hatástalanították" és megállapították, hogy robbanószerkezetet nem tartalmazott - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.     A forgalom csak az esti órákba állt helyre a posta épületében.
    
Az orosházi rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés miatt indított nyomozást és keresi a csomag átadóját - tette hozzá Albert István.


Rendőrök és tűzoltók állnak a Békés megyei Orosházán az egyes számú postahivatal előtt MTI Fotó: Donka Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!