Belföld

2009.10.12. 19:29

Gyógyszermérgezés - Tíz gyerek került kórházba

Tíz gyereket szállítottak a mentők hétfőn gyógyszermérgezés gyanújával kórházba Tiszabercelről.

MTI

Egy általános iskolás és kilenc középiskolás tanuló gyógyszereket szedett be, s azokra energiaitalt is fogyasztottak, amitől rosszul lettek - mondta  Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének orvos-igazgatója.

Hozzátette: a riasztott mentők a diákokat a nyíregyházi kórház gyermekosztályára szállították. A mentőszolgálat térségi vezetőjének tájékoztatása szerint a gyógyintézetben gyomormosást és infúziót kaptak a fiatalok. Pápai György hangsúlyozta: a kezeléseket követően valamennyi gyermek állapota stabil, de megfigyelésre benntartották őket a kórházban.

Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője a történtekkel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: a rendőrség vizsgálatot indított annak tisztázására, hogy bűncselekmény gyanúja felmerül-e az ügyben.

Mint a rendőr főhadnagy hozzátette, az eljárás eddigi adatai szerint egy szakiskolás tanuló adott kedélyállapot-javító gyógyszert diáktársainak, akik egy-egy szemet vettek be, s arra energiaitalt fogyasztottak, illetve volt, aki kis mennyiségű szeszes italt ivott a pirulára. 

A fiatalok - a nyomozók által beszerzett információk alapján - a bódultság állapotát akarták kipróbálni önmagukon a gyógyszer, az energiaital és a szeszes ital együttes fogyasztásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!