Belföld

2009.03.23. 05:50

Gyurcsány szerint olyan nincs, hogy ő maradna a miniszterelnök

Budapest - Konstruktív bizalmatlansági indítványt nyújtanak be április 6-án az MSZP-s képviselők. Ezután a parlament április 14-én szavaz az új miniszterelnökről és a kormányprogramról.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mindezt Gyurcsány Ferenc jelentette be az MSZP elnökségi ülése után vasárnap. Nyilatkozata alapján nyitott, nemzeti kormány kell. A parlamentben kiszámítható többségre és egy átfogóbb programra van szükség. Gyurcsány úgy véli, nincs olyan forgatókönyv, ami szerint ő maradna a miniszterelnök:  biztos benne, hogy megfelelő személyt találnak helyette.

Akár jobboldali tagokat is elképzelhetőnek tart az új kormányban Gyurcsány - mondta el a Szólás szabadsága című tévéműsorban. Hétfőtől naponta összeül az MSZP országos elnöksége, hogy értékeljék a pártokkal való tárgyalások eredményeit.

A szocialisták a miniszterelnök-csere mellett nem akarnak feltétlenül egy új koalíciót. Az SZDSZ viszont semmiképpen sem lép koalícióra az MSZP-vel, csak kívülről támogatna egy reformprogrammal rendelkező kormányt - jelentette ki Fodor Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!