Belföld

2010.03.30. 18:26

Hadat üzenne a korrupciónak az LMP

A demokrácia megújítását és a korrupció visszaszorítását ígéri a Legyen Más a Politika (LMP). Schiffer András szóvivő kedden a megyében járt.

Nagy Ildikó

A délelőtti sárvári és kőszegi, utcai választási show után délután a megyeszékhely Fő terén kampányolt az LMP. Este Schiffer András szóvivő, az LMP országos listájának vezetője a Gödör étteremben tartott lakossági fórumot.

A szóvivő az LMP programjának főbb pontjait ismertette. Hangsúlyozta: a választásokon várhatóan 6-8-10 százalékos támogatottságot elérő LMP lehet a demokratikus kontroll az új országgyűlésben.

Hozzátette: egyedül az LMP tett le átfogó antikorrupciós programot az asztalra. Schiffer András ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az átláthatóság érdekében bővíteni szeretnék a közérdekű adatok körét, a közpénzekhez kötődő pályázatok esetében pedig fontosnak tartanák a versengő ajánlatok összehasonlíthatóságát.

A fórumon részt vett Gergácz Ildikó, a 4. számú, valamint Plechl Tibor István, a 3. számú vasi választókerület LMP-s országgyűlési képviselőjelöltje. Schiffer András megjegyezte: a többi választókerületben is lehet az LMP-re voksolni listán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!