Belföld

2011.08.17. 18:06

Hét vége a Körmendi Napok jegyében

Első alkalommal élvezhetik rendezvény alkalmával a körmendiek az új főteret. A körmendi Napokat a hét végén rendezik, már ma is sok jó program várja a kilátogatókat.

Ambrózai Zsuzsanna

Új főtér -Újjá született hangulat - áll a Körmendi Napok meghívóján. Nem véletlen, hiszen a közelmúltban adták át a teljesen új városközpontot. A mostani rendezvény remek alkalom arra, hogy levizsgázzon a hely, bizonyítsa, hogy valóban a polgárok javát kívánja szolgálni. Központi helyet kapott a programhelyszínek között is.

Már szerdán, vagyis 17-én elkezdődtek a programok, a Batthyány kastélyban a Rómeó és Júliát játszották. Csütörtökön sem marad előadás nélkül a nagyérdemű, este nyolc órától az István, a király rockoperát mutatja be a Mandala Dalszínház. Újdonságnak számít idén a Via Vino, vagyis a Borutca, amely a főtéren kapot helyet  magyar, osztrák, szlovén borokból lehet majd válogatni.

A Szent István napi ünnepség péntek este, a Rába-partjánál kezdődik, ünnepi beszédet mond V. Németh Zsolt államtitkár, az új kenyeret Bebes István polgármester veszi át.

Lesz tűzijáték és nemzetközi néptáncgála, a felújított főtér pedig az Abba Show-nak ad helyet. Szombaton sem lehet majd unatkozni: ételspecialitásokat mutatnak be a kastély udvarán, lesz zenekarok délutánja a főtéren, este pedig hastáncbemutató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!