Belföld

2010.12.20. 16:55

Hűtlen kezeléssel gyanúsítják a volt zuglói polgármestert

A Központi Nyomozó Főügyészség 20,6 millió forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja Zugló volt polgármesterét - közölte a szervezet szóvivője az MTI-vel hétfőn.

MTI

Fazekas Géza azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy a Magyar Televízió déli híradójában elhangzott: a főügyészség szerint Weinek Leonárd 17,6 millió forint kárt okozott Budapest XIV. kerületének fiktív tanácsadói szerződések kötésével. A szóvivő szerint félreértésen alapul a tévében elhangzott, a gyanú szerintinél hárommillió forinttal alacsonyabb összeg.
   
A Hunvald György korábbi szocialista erzsébetvárosi polgármester elleni eljárás során derült ki, hogy a politikus két fiktív tanácsadói szerződést is kötött havi 400 ezer forint értékben.
   
Ugyancsak ekkor került napvilágra, hogy az SZDSZ-es zuglói polgármester is hasonló fiktív szerződéseket kötött Gaál Györggyel, a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökével, valamint Hunvald György moldáv-magyar kettős állampolgár ismerősével.
    
Az ügyletek közötti hárommillió forint különbségnek az az oka, hogy a volt zuglói polgármester korábban írta alá a szerződéseket - mondta a szóvivő.
   
A főügyészség a volt zuglói polgármestert december 15-én kihallgatta. Az érintett nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panasszal élt - mondta a szóvivő.
   
Az ügyészség Hunvald Györgyöt már augusztusban meggyanúsította hűtlen kezeléssel két szintén fiktív tanácsadói szerződés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!