Belföld

2015.04.09. 13:22

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi és keleti területének időjárását több középpontú ciklonrendszer és azok frontjai alakítják. Emiatt arrafelé többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, záporeső, északon havazás, hózápor. A Pireneusi-félszigettől délnyugatra sekély ciklon örvénylik, ezért ott is sok a felhő, és a déli, délnyugati tájakon helyenként esik az eső. Közép-Európa fölött anticiklon található, változóan felhős az ég, többé-kevésbé napos az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet északon 3 és 10, középen és délkeleten 11 és 16 fok között változik. A legmelegebb nyugaton, délnyugaton van, ahol a délutáni órákra 17 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.

Péntek estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett magasnyomás határozza meg, sok lesz a napsütés.

Várható időjárás péntek estig:

Túlnyomóan napos idő várható, de csütörtökön nyugaton eleinte még több lesz a felhő, pénteken pedig főként keleten növekszik meg a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. A Tiszántúlon még élénk, helyenként erős északkeleti szél estére mérséklődik, pénteken néhol megélénkül a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken -4, -5 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 20 fok között várható.

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!