Belföld

2012.09.07. 09:44

Időjárás - Tíz fokkal volt hidegebb egyes helyeken, mint tegnap

Péntekre virradóra több helyen 10 fokkal hidegebb volt, mint egy nappal korábban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat adataiból.

MTI

Az Országos Meteorológia Szolgálat honlapján lévő, a 24 órás hőmérsékletváltozást jelző térkép szerint pénteken reggel 7 órakor az ország túlnyomó részén nagyjából 10 fokkal volt hidegebb, mint 24 órával korábban. Csütörtök reggel 7 órakor még több helyen 20 fok körül alakult a hőmérséklet, pénteken ugyanekkor néhol 7 fok volt, a legmelegebb helyen 16 fokot mértek.

A csütörtök reggeli méréshez képest Budapesten 10, míg az ország délkeleti felében Békés megye térségében, valamint a nyugati országrészben Vas megye területén 11 fokos hőmérsékletcsökkenést regisztráltak. A legnagyobb, 12 fokos hőmérsékletváltozást a Balaton nyugati csücskénél mérték, ahol az előző napi 20 fokhoz képest reggel 7 órakor 8 Celsius-fok volt.
 A Balaton keleti medencéjének térségében mindössze 5 fokos hőmérsékletváltozást mértek az előző napoz képest, itt csütörtök reggel még 21, péntek reggel 16 fok volt.
    
Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzésében azt írta: pénteken néhol megélénkülhet a nyugati, északnyugati szél, fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. A nap folyamán 21-26 fokig emelkedik a hőmérséklet.
 A hétvégén csapadék nem valószínű. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 8-13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25-28 fok között alakul. Vasárnap is hasonló idő várható, ekkor 27-29 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!