Belföld

2009.11.01. 18:13

Idős asszonyt gázolt halálra a gyorsvonat

Halálos kimenetelű vonatbaleset történt Balatonszéplak és Siófok között vasárnap késő délután.

MTI

A vasúttársaság úgy tudta, hogy egy idős férfi volt az áldozat, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azonban később arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy 79 éves süttői asszonyt gázolt halálra a vonat.

Bíró Gábor tájékoztatása szerint az idős asszony a helyszínen életét vesztette, a család két másik tagja könnyebb sérüléseket szenvedett.

A háromtagú család az állomásnál a síneken akart átkelni, amikor a Nagykanizsa felől érkező gyorsvonat elütötte őket - számolt be a balesetről a szóvivő. Közlése szerint a balesettel kapcsolatosan öngyilkossági szándék nem merült fel, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli halálesetet.

A MÁV Inform sajtóügyeletese tájékoztatott arról is, hogy a rendőrségi helyszínelés idejére, mintegy két órára leállt a vasúti közlekedés a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon. Hozzátette: a vonatok zsúfoltak a hétvége és a halottak napi forgalom miatt, a több ezer utas elszállítását nem tudták vonatpótló buszokkal megoldani. 

A dél-balatoni vonalon az éjszaka, illetve hétfő hajnalban állhat helyre a menetrend szerinti közlekedés - közölte Both Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!