Belföld

2010.02.18. 14:00

Ingyenes tanulhatnak kínaiul a debreceniek

Debrecenben nő a kínai nyelv tanulása iránti érdeklődés; a helyi egyetem és a Discimus Üzleti Akadémia már az ELTE Konfuciusz Intézetének regionális központjaként működik - jelentette be Hamar Imre professzor sajtótájékoztatón csütörtökön Debrecenben.

MTI

A Konfuciusz Intézet igazgatója a városháza kínai éttermében tartott tájékoztatón elmondta: az elmúlt három évben több mint ezer diák kezdett kínaiul tanulni az országban.
   
Debrecenben az egyetem Kossuth Lajos gyakorló gimnáziumában és a Discimus Üzleti Akadémián, illetve a Debreceni Egyetem bölcsészettudományi karán van lehetőség a kínai nyelv ingyenes tanulására. A városban jelenleg mintegy kétszázan tanulnak kínaiul - mondta Hamar Imre.
   
Zajácz Gizella, az akadémia igazgatója szerint ez a szám tovább nőhet, ugyanis februártól harmincórás ingyenes kínai nyelvtanfolyamot indítanak dolgozóknak Debrecenben. Egyre több helyi gazdasági társaságnak van kínai üzleti kapcsolata, és munkatársaik szeretnének megtanulni kínaiul, legalább társalgási, de mind többen tárgyalási szinten - fűzte hozzá.
   
Hamar Imre megjegyezte: a Konfuciusz Intézet a kínai nyelv és kultúra terjesztéséért regionális központokat hoz létre Debrecenben, Szegeden, Pécsen és más városokban. E központokban kínai anyanyelvű tanárok oktatnak. Még ebben a hónapban újabb tizenegy kínai tanár érkezik Magyarországra, és egyévi magyartanulás után kapcsolódnak be a kínai nyelv oktatásába - mondta a professzor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!