Belföld

2012.05.09. 10:51

Jobbikos aktivisták támadtak Schiffer Andrásra

Rátámadtak Schiffer Andrásra és az LMP ceglédi önkormányzati képviselőjére szerdán egy Vecsésen rendezett köztéri fogadóórán – mondta el a volt frakcióvezető. A politikus állítása szerint a támadók a Jobbik aktivistái voltak.

MTI

Schiffer András azt mondta, hogy a még szeptemberben megkezdett országjárás részeként hirdettek meg szerda délelőttre Vecsésen egy  köztéri fogadóórát. Szavai szerint ezen ketten várták a polgárokat Földi Áronnal, pártjuk a ceglédi önkormányzati képviselőjével, amikor körülbelül 12-15 „jobbikos aktivista körbevett minket és elkezdte rugdosni a kitelepülő pultunkat”. A parlamenti képviselő azt mondta, hogy támadóik, akik feltehetően ittasak voltak megfenyegették őket, hogy „húzzunk el Vecsésről, mert itt nincs semmi keresnivalónk”. Közölte: jobbnak látták elkerülni a konfliktust és mivel ilyen körülmények között a békés vecsési polgárok sem tudtak volna részt venni a fogadóórán, Földi Áronnal együtt távoztak annak helyszínéről.

Arra a kérdésre, hogy honnan tudta, hogy a támadók a Jobbik aktivistái, Schiffer András azt felelte, ez a szavaikból is kiderült, de emellett még egy jobbikos pártzászlót is magukkal hoztak.

Végül azt mondta nem tesz feljelentést, mert meglátása szerint az eset sokkal inkább politikai, mint rendőrségi ügynek számít. A politikus sajnálja hogy nem tudtak találkozni a polgárokkal, de mint fogalmazott "minden fenyegetés  ellenére" visszatérnek később Vecsésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!