Belföld

2009.04.02. 05:39

Két évet is kaphatnak az állatkínzó fiatalok

Pécs - Vádemelést javasol a rendőrség két fiatalkorú fiú ellen, akik másfél évvel ezelőtt heccből macskákat kínoztak halálra Baranyában, ölési technikáikat pedig mobiltelefonnal rögzítették.

nincs nev

Joó Sándor, a pécsi rendőrkapitányság uránvárosi rendőrőrsének parancsnoka az MTI-nek elmondta: a rendőrség a napokban lezárta a nyomozást, az iratokat pedig az ügyészségnek továbbította. Ha a két középiskolás bűnössége beigazolódik, a bíróság állatkínzás vétsége miatt akár két év szabadságvesztéssel is sújthatja őket. 

A rendőr elmondta: az ügyben egy pécsi gimnázium igazgatója tett feljelentést még február elején. Az egymással rokoni kapcsolatban álló fiatalok másfél évvel azelőtt, egy baranyai faluban kínoztak meg három kismacskát, mindezt telefonjukkal felvették. 

A felvétel keletkezése óta terjedt a diákok között, egyszer azonban olyan társuknak is elküldték, aki azt jelezte egy tanárnak, ő pedig az igazgatónak. A rendőrség még aznap azonosította az elkövetőket, eljárást indított ellenük, s a nyomozók megtalálták a telefonjaikon és számítógépeiken tárolt bizonyítékokat. 

Kihallgatásuk során kiderült: tettük súlyát nem fogták fel, arra elfogadható magyarázatot nem tudtak adni, az állatokat heccből, unaloműzésből kínozták és ölték meg. 

Az Orpheus Állatvédő Egyesület a birtokába jutott felvételek alapján korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tettesek a kismacskákat felakasztották, késsel a szemüket kiszúrták, nyakukat metszették, hogy bemutassák az ölési technikákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!