Belföld

2009.10.26. 21:00

Kétórás vasutassztrájk lesz kedden

Néhány száz vonatot érint a vasutas szakszervezetek kedd délelőttre tervezett kétórás figyelmeztető sztrájkja a MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint, a vasúttársaság hétfői közleményében azt ígéri, hogy a délutáni órákra az elővárosi vonatforgalom már kiszámíthatóvá lesz, a távolsági és InterCity vonatok pedig az esti, későesti órákra menetrend szerint közlekednek.

MTI

Kedden délelőtt 10 és 12 óra között öt vasutas reprezentatív szakszervezet tart figyelmeztető sztrájkot a vasúti mellékvonalak tervezett bezárása elleni tiltakozásul.
A MÁV-START Zrt. az MTI-vel közölte: a sztrájk befejezése után a szakemberek azonnal megkezdik a menetrend szerinti közlekedés helyreállítását. Az eddigi, hasonlóan rövid időtartamú sztrájkok tapasztalatai alapján azt jelzik, hogy estére helyreáll a menterend a vasútnál. A nemzetközi vonatokat a határállomások befogadják.

A közlemény ismerteti, hogy a Volán busztársaságok elfogadják járataikon a MÁV-START Zrt. által kibocsátott vasúti bérleteket a kedden 10 és 13 óra között a délelőttre tervezett vasutassztrájk által érintett területeken. A Volán társaságok járatai a vasúti bérlettel megegyező viszonylatban vehetők igénybe. A vasúti bérleteket és arcképes igazolványokat a BKV Zrt. szintén 10 órától 13 óráig fogadja el.

A MÁV START közölte: a sztrájk időtartama alatt, 10 órától belföldön, a munkabeszüntetés által érintett vonalakon közlekedő InterCity vonatok helyjegy és pótjegy megváltása nélkül vehetők igénybe. Ha az utas a sztrájk időszakára szóló utazásáról lemond, akkor a fizetett menetdíjat, IC/IP pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül kapja vissza a pénztárakban.

A sztrájk miatt elmaradó IC, IP vonatokra megváltott helyjegyek, pótjegyek árát ugyancsak kezelési költség levonása nélkül téríti vissza a MÁV-START.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!