Belföld

2006.06.22. 22:00

Kilépett két városi képviselõ

<b>Személyi ellentétek, gondok a listaállítás körül A Fidesz is az önkormányzati választásokra készül, s ez Vasban ellentéteket szül </b>

Mórocz Zsolt

Szabó Gábor az önkormányzati választásokra készülõ Fidesz elhibázott négy éve még konkurenciát jelentett az egyesület. Felmerült bennem korábban, hogy abbahagyom a politizálást, ám 16 év önkormányzati képviselõi munka után a közérdek szolgálata mégis motivál a folytatásra. Függetlenként tevékenykedem tovább.
Magyar József egy hosszabb folyamat végére tett pontot kilépésével
- Az egy évvel ezelõtti tisztújító közgyûlésen a választóim el is várják, hogy ne hagyjam abba a munkát.
Zajlik az élet a Fidesznél a megyei választmány tegnapi jánosházi ülésén egyik megyei lista-javaslat sem kapott megfelelõ támogatást, így a döntést az országos választmány hozza meg. A megjelentek két megyei lista-javaslatról szavazhattak, ám, amint azt Kovács Ferenc megyei elnöktõl megtudtuk egyik verzió sem kapta meg a többségi támogatást. Az alapszabály értelmében ez annyit jelent, hogy a megyei választmány a döntési jogkörét átruházta az Országos Választmányra, amely szombaton ül össze. A választmány elé az a tervezet kerül majd, amelyen a tízezer fõs városok listájának élén Kovács Ferenc, a kistelepülések listájának élén pedig Németh Zsolt vasvári polgármester neve szerepel. (Markó Péter, Beleznay László és dr. Németh Attila nem szerepel ezen a tervezeten.)
A Fidesz országos választmánya hét pontban határozta meg a megyei listák összeállításának elveit. Az elvek között szerepel, hogy a szövetségi politikának, valamint a területileg arányos képviseletnek érvényesülnie kell, fontos szempont az is, hogy országgyûlési képviselõ csak nagyon indokolt esetben szerepelhet a megyei listákon.
Elképzelhetõ azonban, hogy az országos választmány mégis hozzájárul ahhoz, hogy honatyák is felkerüljenek a listára, igaz, könnyen elõfordulhat, hogy ezeknek a politikusoknak vissza kell lépniük a helyhatósági voksolás után. Kovács Ferenc az általunk felvázolt eshetõséggel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy szerinte nem feltétlenül összeegyeztethetetlen a parlamenti képviselõség a megyei elnöki poszt betöltésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!