Belföld

2010.01.25. 16:29

Kioktató stílusa miatt váltak meg a nagykanizsai orvostól

Kölcsönös megegyezés alapján megválik a nagykanizsai kórház attól az orvostól, akit két hete függesztettek fel állásából a január elején elhunyt Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester halálával összefüggésben.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Székely István elmondta: a Kanizsai Dorottya Kórház vizsgálóbizottsága az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének múlt heti vizsgálódásával összhangban azt állapította meg, hogy szakmai hibát nem követett el az orvos, aki a sürgősségi osztályról a beteg lázas állapota ellenére hazaküldte a sakkozót. A pácienst azonban olyan kioktató stílusban küldte vissza a háziorvosához, ami elfogadhatatlan, ezért - kölcsönös megegyezés alapján - megválnak tőle írja a Zalai Hírlap.
   
A 45 éves Bagonyai Attila január elején, 18 napos kezelés után hunyt el a nagykanizsai kórház intenzív osztályán, egyelőre nem igazoltan a H1N1 vírus fertőzésének következményeként. Édesanyja azt mondta, hogy fiát, 40 fokos láza ellenére, két nap alatt kétszer is hazaküldték a sürgősségi osztályról.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!