Belföld

2010.11.29. 22:16

Költségvetés 2011: egyetlen ellenzéki módosító indítványt sem támogat a kormány

A kormány a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslathoz benyújtott ellenzéki módosító indítványok egyikét sem támogatja, de "befogad" minden, kormánypárti javaslatban megfogalmazott felvetést.

MTI

A kormányzati kommunikációs államtitkárság hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a kabinet döntött a költségvetési módosító indítványokról, ám "az ellenzéki képviselők által benyújtottak között nem volt olyan, melyet támogatásra alkalmasnak talált volna".
   
A kormánypárti képviselői indítványok közül a kormány mindegyiket támogatja, de nem mindet eredeti formában, van ugyanis olyan módosító javaslat, amelyhez további változtatást javasolt az előterjesztő - tájékoztattak.
   
A kormánypárti képviselők által jegyzett módosító indítványok közül több is elvonná a Költségvetési Tanács támogatását. Elsőként a fideszes Varga József kezdeményezte a 835,5 millió forintból 825,5 millió átcsoportosítását a Magyarországi Cigányokért Közalapítványnak. Őt követte frakciótársa, Rogán Antal három kapcsolódó módosító indítvánnyal. Az egyikben ő is roma ösztöndíjprogramokra adna 825,5 millió forintot, a maradék tízmilliót pedig - egy másik indítványában - az Országgyűlés Hivatalának biztosítaná. A harmadikban azt javasolja, hogy a büdzsé céltartalékából fedezzék a Költségvetési Tanács titkárságának megszüntetésével járó költségeket. Indoklása szerint ez a tanács feladatainak átalakítása miatt szükséges.
   
Hétfőn az Országgyűlés emberi jogi bizottsága is beadott egy bizottsági kapcsolódó módosító javaslatot, amelyben ugyancsak roma ösztöndíjprogramokat finanszírozna a Költségvetési Tanács titkársága támogatásának csaknem egészéből, 825,5 millió forintból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!