Belföld

2010.03.18. 19:15

Kopogtatócédulákat égetett Kolompár Orbán

Felgyújtotta az MCF Roma Összefogás Párt elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatója után azokat az ajánlószelvényeket, amelyeket jelöltjeiknek a 2010-es országgyűlési választásokon való induláshoz gyűjtöttek. Kolompár Orbán azt mondta: azért tette mindezt, hogy ne érhesse őket az a vád, más pártoknak adnák át azokat pénzért, vagy más ellenszolgáltatásért cserébe.

MTI

A roma politikus az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) budapesti, Dohány utcai központjának teraszán, újságírók előtt, a kötegekben lévő kitöltött cédulákat egy kerti grillezőbe dobta, azokat rögtön meg is gyújtották. Közlése szerint több mint 23 ezer szelvényt semmisítettek meg ily módon.

Kolompár Orbán egyúttal köszönetet mondott a párttagoknak és az aktivistáknak az ajánlószelvények gyűjtésében végzett fáradságos munkájukért, illetve azoknak a roma és nem roma embereknek, akik támogatásukról biztosították a roma szervezetet. Mint mondta, azért nem használják fel a szelvényeket, mert a jelenlegi erőviszonyok között biztosak abban, hogy önállóan nem jutnának be az Országgyűlésbe.

A roma politikus, aki egyúttal az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, azt is mondta: megelégelte a média lejárató kampányát, azt a sejtetést, hogy pénzért és más egyéb érdekek miatt az MDF-nek adták volna át az ajánlószelvényeket, hogy ezzel a parlamentbe segítsék a pártot. Ezért semmisítette meg kamerák jelenlétében a cédulákat - tette hozzá.

Mint a sajtótájékoztatón kijelentette: korábban sem az MDF-nek, sem más pártnak, egyetlen ajánlószelvényt sem adtak át. Azt viszont elismerte, hogy a Jobbikon kívül minden parlamenti és parlamenten kívüli párttal kezdeményeztek tárgyalásokat, így az MDF-el is, de az nem valósult meg. Amúgy, a tárgyalások ténye még nem jelenti azt, hogy az MCF Roma Összefogás Párt bárhová is elkötelezte volna magát - jegyezte meg.

Kolompár Orbán azt mondta: az MCF tagjai és szavazói az április 11-i választásokig olyan párt mögé sorakoznak fel, amely felvállalja a cigányságot, szembeszáll a szélsőséges eszmét megtestesítő pártokkal, a gárdistákkal, és garanciát ad a cigányság felemelkedésére. Azt, hogy ez melyik párt lesz, a roma tömörülés rendkívüli elnökségi ülése dönti el a jövő hét folyamán - fűzte hozzá.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!