Belföld

2011.03.18. 15:59

Központi csarnok Ferihegyen: a SkyCourt avatása

Koncertekkel, sztár-divatbemutatóval és különleges kiállításokkal tarkított nyílt hétvégén várja a látogatókat a Ferihegy 2 két terminálját összekapcsoló új óriáscsarnok, a SkyCourt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az építészeti díjban részesült Égi Udvarban szombaton és vasárnap 11 órakor kezdődnek az ingyenes programok. A kilátogatókat X-Faktor koncert, sztár-divatbemutatók, stewardess-gyorstanfolyam, háztörténeti és repülőgépmakett-kiállítás, repülőgép-szimulátor és sok más program várja. Külön gyerekprogramok is lesznek, fellép az Alma együttes.
   
Sztárokból sem lesz hiány: az eseményen részt vesz mások közt Lilu, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán, Nacsa Olivér, Hajdu Steve és Ónodi Eszter. A részletes program a www.budskycourt.hu/programok internetes címen érhető el.
   
A szervezők tájékoztatása szerint a nyílt napok alkalmából ingyenes transzferbuszok indulnak óránként a Nyugati pályaudvarról.
   
A két év alatt mintegy húszmilliárd forintos költséggel elkészült SkyCourt jelentősen gyorsítja a repülőtéren folyó biztonsági ellenőrzést, bővíti a szolgáltatási kínálatot, és csaknem kétszeresére növeli Ferihegy 2 utasforgalmi kapacitását. Az épület központi csarnokában hagyományos és gyorséttermek, bárok, kávézók, boltok kaptak helyet, köztük számos patinás magyar márka - Szamos, Herendi, Tisza, Gundel - és nemzetközi csúcsmárkák is. A boltok a nyílt hétvége alkalmából nyitva tartanak, a vásárlókat celeb-eladók várják.
   
A SkyCourt március 27-én 0 órakor nyílik meg a forgalom előtt.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!