Belföld

2012.05.31. 09:23

L. Simon László médiatörvényről, kultúrafinanszírozásról, szépirodalomról

Zalaegerszeg - Íróként, civilben járt nemrég a megyeszékhelyen, ahol esszékötetét mutatták be a közönségnek, a legtöbben mégis politikusként, kulturális döntéshozóként ismerik. L. Simon László interjút adott a Zalai Hírlapnak.

zaol.hu

- Az író-költő általában kritikus, a világ rezdüléseire érzékeny ember, míg a politika küzdő, gyakorlatias szemléletet kíván. Hogyan tudja e két attitűdöt összeegyeztetni?

- Gond nélkül, én eleve nem is tudom magamban ezeket a szerepeket elválasztani. Olyan író vagyok, aki politizál. Sőt, most már azt is mondhatom, hogy olyan politikus, aki egyébként könyveket ír. Ez a kettő jól megfér egymás mellett; persze abban a lelkiállapotban, amikor az embernek naponta sokakkal kell találkoznia és rengeteg döntést meghoznia, nem lehet verseket írni. A politikusi munka tehát rányomja bélyegét az irodalmira: kevesebbet tudok szépirodalmat olvasni, és kevesebbet tudok írni. De ha azt nézem, hogy az elmúlt 5 évben évente megjelent egy könyvem, nem lehetek elégedetlen.

Az interjú további kérdéseit és válaszait a Zalai Hírlap online oldalán olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!