Belföld

2009.10.26. 15:27

Lányát molesztálta egy tanár?

Szemérem elleni erőszak gyanújával rendőrségi eljárás indult egy szigetvári tanárral szemben a napokban, miután tizenhét éves lánya feljelentette, hogy többször molesztálta őt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő nyomozásról van szó, több részletet nem közölt.

Hajdú István, a Baranya Megyei Bíróság szóvivője elmondta: a 36 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette, de jelenleg szabadlábon védekezhet. A Pécsi Városi Bíróság ugyanis nem rendelte el előzetes letartóztatását. A szóvivő magyarázata szerint nem voltak meg az előzetes letartóztatás különös feltételei.

Mivel a gyanúsított büntetlen előéletű, állandó bejelentett lakcíme van, felelősségteljes munkát végez, lánya időközben édesanyjához költözött, a rendőrség pedig lefoglalta a tárgyi bizonyítékokat, ezért nem állt fenn a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, a bizonyítékok megsemmisítésének, elrejtésének veszélye - közölte.

Hajdú István hamisnak nevezte azt a Szigetváron terjedő információt, miszerint a pedagógus előzetes letartóztatására irányuló ügyészi indítvány elutasításához köze lehet annak, hogy a bíróság egyik munkatársának gyereke is abba az iskolába jár, ahol a gyanúsított tanít, valamint szakköri foglalkozást vezet.

Hangsúlyozta: a Pécsi Városi Bíróság döntését másodfokon a Baranya Megyei Bíróság is helybenhagyta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!