Belföld

2017.05.11. 19:18

Lázár János: A kvótaper tétje a szuverenitás

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kvótaper tétje, hogy ha a magyar parlamenttől, kormánytól és az emberektől megvonják a jogot, hogy meghatározhassák, az ország területén ki él, ki tartózkodhat, azzal a magyar államiság és szuverenitás alapjai kerülnek veszélybe.

- Magyarország álláspontja szerint a kvóta helytelen dolog, sikertelen ügy, a gondok megoldására a helyes válasz nem a kvóták bevezetése, ezért semmilyen kvótát nem fogadunk el - mondta.Novembertől 33 ezer forintos kiegészítő pótlékot kapnak a védőnők - jelentette be a tegnapi Kormányinfón. A pótlékot 2018-ban is megkapják a védőnők.

Hozzátette: megkezdik a nemzeti védőnői hálózat előkészítését, mert azt szeretnék, hogy a védőnői szolgálat egységes feltételekkel működjön 2018-tól. A miniszter megerősítette, hogy a mentőszolgálat dolgozóinak bére 2018-tól az új életpálya keretében 10 százalékkal nő.A nemzeti konzultáció-ra még soha ennyien nem válaszoltak, mint most, eddig 1,276 millió ember mondta el véleményét - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!