Belföld

2009.09.28. 11:35

Lehet Más a Politika: beperlik a Magyar Villamos Műveket

Budapest - Pert indít a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. ellen a Lehet Más a Politika (LMP), miután az állami cég megtagadta a cég szállodaügyletére vonatkozó belső vizsgálati jelentések, valamint ezek költségeinek nyilvánosságra hozatalát.

MTI

A közleményben foglaltak szerint az LMP még augusztusban fordult az MVM-hez, hogy adja ki a 2008-2009-ben készült, az úgynevezett offshore- és szállodaügyekre vonatkozó vizsgálati jelentéseket és ezek költségét. Az MVM azonban a kérést üzleti titokra hivatkozva megtagadta.

A párt közlése szerint ugyanakkor az elutasító nyilatkozat utal arra: a felügyelőbizottság a vizsgálatot azzal zárta le, hogy egyes ügyleteknél felmerülhet büntető törvénykönyvi tényállások megsértésének gyanúja is.

"Az LMP felháborítónak tartja, hogy a közszolgáltató cégek körüli politikai-gazdasági érdekcsoportok hónapok óta akadályozzák a közvéleményt joggal felháborító ügyek tisztázását, és arra várnak, hogy a rivális érdekkör botránya elterelje a figyelmet saját üzelmeikről" - olvasható a közleményben.

Az LMP korábban a BKV felügyelőbizottságától kérte azokat a dokumentumokat, amelyek állítólag tisztázzák Kocsis István - az MVM korábbi, a BKV jelenlegi vezérigazgatója - szerepét az állami cégnek milliárdos károkat okozó szállodaügyletben. A BKV a július 27-ei felügyelőbizottsági ülés jegyzőkönyvét kiadta, de egy másik, a témához kapcsolódó dokumentum közlése érdekében az LMP kénytelen volt újabb igénylést benyújtani a közszolgáltató vállalathoz - emlékeztetett a párt közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!