Belföld

2012.02.10. 15:05

Lemondott a BKV vezérigazgatója

Lemondott pénteken a BKV Zrt. vezérigazgatója; Várszegi Gyula azonnali hatállyal felajánlott lemondását Tarlós István főpolgármester elfogadta - tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

MTI

A közlemény a lemondás okaira nem tért ki; az MTI információi szerint a döntés összefüggésben állhat azzal, hogy a tömegközlekedési vállalatnál prémiumot fizettek a dolgozóknak. A BKV csütörtöki közlése szerint munkaszerződésben rögzített juttatásokat kaptak a vezetők.

Korábban a BKV-nál és a BKK-nál is felfüggesztették a prémiumok kifizetését.

A BKK vezetője, Vitézy Dávid az MTI-nek Várszegi Gyula bejelentését megelőzően azt mondta: ha valóban kifizetés történt, arról a cég vezetői sem Tarlós István főpolgármestert és a város vezetését, sem pedig a BKK-t nem tájékoztatták. Vitézy Dávid arról is beszámolt: a főpolgármester vizsgálatot rendelt el a BKV-s prémiumok kifizetésével kapcsolatban, amelynek jövő hét elejére lesz eredménye, illetve azzal összefüggésben akár személyi változások lehetőségét is felvetette a BKV vezetésében.

Várszegi Gyulát tavaly szeptember elején bízta meg a főpolgármester a vezérigazgatói teendők ellátásával, miután Kocsis István közös megegyezéssel távozott a posztról. Várszegi Gyula ezt megelőzően egyebek mellett a BKV igazgatótanácsának elnöke, a Metróber Közlekedésfejlesztési és Beruházási Vállalat és a MÁV vezetője volt.

A BKV Várszegi Gyula vezetésével kezdett átfogó megtakarítási programba, egyebek mellett aláírta a dolgozók kollektív szerződésének felmondását arra hivatkozva, hogy a dokumentum olyan rendelkezéseket tartalmaz, amelyek "a BKV kiélezett anyagi helyzete, a működés finanszírozásának hiánya miatt nem tarthatóak fenn, illetve olyan juttatásokat is, amelyek a társaság gazdasági erejét meghaladják, teljesítménnyel alá nem támasztott költséget jelentenek".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!