Belföld

2010.04.19. 15:07

Lemondott Tóth Róbert, az SZDSZ országos ügyvivője

Lemondott a Szabad Demokraták Szövetségének országos ügyvivői tisztségéről Tóth Róbert. A párt szombathelyi szervezetének elnöke levélben értesítette döntéséről Retkes Attila pártelnököt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Tóth Róbert  szerint az SZDSZ betöltötte történelmi hivatását, és noha a végjáték lehetett volna szebb is, minimális az esély arra, hogy a folyamat megváltozzon, a történtekről a választók ítéletet mondtak. Kiemelte: a Magyar Demokrata Fórummal való együttműködés kudarcra volt ítélve, és helyzetüket a választás első fordulója előtt megnehezítette az is, hogy a párt elveszítette parlamenti frakcióját.

- Sajnálom, hogy mi sem a választókat képviseltük, akik többségének nem biztos, hogy egy SZDSZ-MDF házasság volt az akarata - írta a levélben. Tóth Róbert kijelentette: nem tetszett neki az a kézi vezérlés sem, amelyet az új pártvezetés alakított ki, és amely szerinte például a kampányra vonatkozóan figyelmen kívül hagyta az ügyvivői testület és az országos tanács javaslatait. 

Tóth Róbert nem lép ki az SZDSZ-ből, illetve egyelőre nem válik meg szombathelyi elnöki posztjától sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!