Belföld

2010.12.01. 14:24

Magyar Rádió: megvannak az új vezetők

Ujhelyi Zoltán szolgáltatási vezérigazgató-helyettesként, Szilágyi Gábor pedig gazdasági vezérigazgató-helyettesként dolgozik a Magyar Rádiónál 2010. december 1-jétől.

MTI

Jónás István vezérigazgató kinevezte a három főadó vezetőit is: az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztője 2010. december 1-jétől Gazsó L. Ferenc, az MR2-Petőfi Rádió főszerkesztője pedig Koltay Gergely. Az MR3-Bartók Rádió élén továbbra is a főszerkesztő Farkas Zoltán áll.

Ujhelyi Zoltán a kecskeméti Kertészeti Főiskolán és a budapesti Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen diplomázott 1990-ben és 1994-ben. Szerkesztő-riporterként, illetve műsorvezetőként nevéhez fűződik a Magyar Rádió Kopogtató, Falurádió, Hajnal-Táj és Napközben című műsora. A Duna Televízió Tér-Erő című vidékmagazinjának műsorvezetőjeként is dolgozott. 2007-től az MR1-Kossuth Rádió G7-gazdasági magazinjának műsorvezetője.

Szilágyi Gábor a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett okleveles közgazda képesítést. Mérlegképes könyvelői és adótanácsadói-adószakértői, valamint MBA-szakképzettséggel is rendelkezik. Első munkahelye a Magyar Posta volt, majd 1990 és 2002 között a Magyar Távközlési Rt.-nél dolgozott gazdasági és emberi erőforrási osztályok vezető munkatársaként. 2002-2003-ban a Maktel HR Szenior tanácsadója, majd a TVNet Kft. gazdasági és kontrolling vezetője lett. 2007-2008-ban a MÁVCargo Kontrolling vezetője volt. 2009-től legfőbb tevékenysége a kiemelt adózók teljes körű ellenőrzése, minden adónem tekintetében.

Gazsó L. Ferenc az ELTE Állam- és Jogtudományi karán szerzett diplomát, majd a MÚOSZ Újságíró Képzési Központjában tanulta az újságíró szakmát. 1984-től került először a Magyar Hírlaphoz mint főmunkatárs. 1991-től a Képes7 szerkesztője, 1992-ben a Mai Nap vezérigazgató-főszerkesztője lett. 1996-ban nevezték ki a Magyar Hírlap főszerkesztőjének, majd két év múlva az Üzleti7 című lap igazgató-főszerkesztőjeként dolgozott tovább. 2004-ben nevezték ki a Magyar Televízió Archívumának igazgatói posztjára. 2006-tól két évig ismét a Magyar Hírlap főszerkesztője volt. A közelmúltban média-kommunikációs szakértőként dolgozott. 1994-97 között a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség elnöke, 2009-től a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetségének elnöke.

Koltay Gergely fuvolatanári diplomájának megszerzése után színházi szakemberként dolgozott. A Sebő-trió tagjaként a táncházmozgalom egyik elindítója volt. 1976-ban alapította meg a Kormorán együttest. 1989-től a Magyar Rádió szerkesztője, később a szórakoztató zenei szerkesztőség vezetője lett. Fontosabb műsorai: Világzenei magazin, Sztárkereső, Musical magazin, Slágerszínház. Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) népzenei és világzenei szekciójának magyarországi képviselője is volt. 1997-től három évig a Magyar Televízió Zenei Főszerkesztőjeként dolgozott. Operatőrként és rendezőként több dokumentumfilmet és werkfilmet jegyez. 2004-től 2007-ig a Kossuth Rádió zenei vezetőjeként dolgozott. Dalszövegei, interjúi és versei is napvilágot láttak, valamint rockoperák, oratóriumok és filmek zeneszerzőjeként is ismert.

 

OLDALTÖRÉS: Gazsó L. Ferenc: a Magyar Rádió az MTI alkotótársa lesz

 

 

 

Gazsó L. Ferenc: a Magyar Rádió az MTI alkotótársa lesz

A Magyar Rádió és a többi közmédia az MTI-nek nem kisöccse, hanem alkotótársa lesz - nyilatkozta az MTI-nek szerdán Gazsó L. Ferenc, az MR1-Kossuth Rádió frissen kinevezett főszerkesztője, aki nem puszta kooperációra számít a két intézmény között, hanem egy új típusú, korszerű médiacentrum kiépülését reméli.

A rádiónál erős közösség dolgozik, de a munkát még hatékonyabbá szeretnénk tenni - mondta a főszerkesztő, aki nem tudott nyilatkozni arról, lesznek-e elbocsátások az adónál. "Személycserék mindenhol elképzelhetők, de nem erre készülök; nincsenek listák sehol sem" - tette hozzá, kiemelve, hogy legfontosabb az üzemszerű működés, ami viszont fegyelmet és nyugalmat kíván az adónál dolgozóktól. 

Gazsó L. Ferencet december 1-jei hatállyal nevezte ki Jónás István, a közrádió vezérigazgatója Koltay Gergellyel együtt, aki az MR2-Petőfi Rádió főszerkesztője lett. Az MR3-Bartók Rádió élén továbbra is Farkas Zoltán főszerkesztő áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!